Richard Husovský: Zaměstnanci mohou změnit nejen výživu, ale i životní styl

„Člověk má najednou málo energie, je slabý, podrážděný, ztrácí motivaci. Lepší výsledky však nepřicházejí. Některým vadí i nadváha, zkouší různé diety, ale brzy pochopí, že potřebují trvale změnit své postoje a návyky,“ líčí výchozí situaci kouč Richard Husovský, který prostřednictvím zdravé výživy pomáhá klientům měnit celkový přístup k životu.



Richard Husovský Jak jste přišel na nápad podnikat se zdravou výživou pro zaměstnance? 

Pracoval jsem devět let v prostředí auditorských firem tzv. velké pětky a poté jsem dalších devět let podnikal v poradenství. Pokud se octnete v podobných dlouhotrvajících stresech, ubývá vám energie, elán, motivace a zdraví se zhoršuje. Jsem vystudovaný biolog, a protože mě otázky kolem zdraví vždy zajímaly, začal jsem na sobě zkoušet různé diety, doplňky a cvičení. Asi před pěti lety jsem přestal pít alkohol. Původně na dva měsíce, pak jsem už nikdy znovu nezačal, nicméně toto rozhodnutí nastartovalo můj nový životní styl. Začal jsem si zvykat na zdravé návyky, pravidelně cvičit jógu, koncentroval jsem se na zdravou stravu. Změn si samozřejmě všímalo i mé okolí, protože jsem se postupně zbavil osmnácti kilogramů a vypadal jsem zdravěji, mladší a svěžejší. Kamarád, který se chystal na přípravný camp na závod IronMan, mě požádal o radu. Když jsem s ním začal spolupracovat, uvědomil jsem si, že všechny informace, které mu dávám, jsou něčím, co už dávno automaticky používám a on o tom ještě ani neslyšel. Roztřídil jsem si je a vytvořil program pro výživu sportovce. Poté jsem se setkal s dalšími lidmi, kteří se zajímali o zdravou výživu a hlavně o to, jak ji dostat do každodenního života. U nás doma je zdravá výživa součástí životního stylu, a tak jsem věci, které běžně doma děláme nebo používáme, doplnil do programu a začal je učit. Při práci s klienty jsem si uvědomil, že nejvíc takový program změny životního stylu potřebují zaměstnanci ve firmách, kteří jsou velkou část dne v práci, mají málo času a potřebují energii pro výkon a motivaci. Potřebují program, který je provede změnou životního stylu, který je bude bavit a bude pro ně inspirativní.

 

Myslíte si, že si zaměstnanci chtějí osvojit zcela odlišný životní styl? 

Asi ne všichni, nebo alespoň si to neuvědomují. Dnes je zdravá výživa často diskutovaným tématem a stává se, že zaměstnanci, kteří jsou v programu, „nakazí“ ty, kteří se zatím neodvážili na změny ani pomyslet. Já můžu pracovat jenom s těmi, kteří ji chtějí, myslím, že je dokážu inspirovat a pomoci jim projít cestu k životu, ve kterém budou mít více energie, motivace a štěstí.

 

Od čeho se odvíjí motivace žít jinak? 

Myslím, že podobně, jako tomu bylo v mém případě. Člověk má najednou málo energie, je slabý, podrážděný, ztrácí motivaci. Lepší výsledky však nepřicházejí. Některým vadí i nadváha, zkouší různé diety, ale brzy pochopí, že potřebují trvale změnit své postoje a návyky.

 

Přibližte prosím zásady vašeho programu pro zaměstnance... 

Vycházím z toho, že účastníci našeho programu chtějí změnu životního stylu. Prvním krokem všech je uvědomit si, že pokud budou dělat stejné věci, nemůžou očekávat jiné výsledky a ani žádné zlepšení. Jakmile dojde k uvědomení, je tělo otevřené k akci. Nicméně mnoho účastníků se hned začne obávat, že jim začneme zakazovat oblíbené věci.

 

A vy jim nic nezakazujete? 

Zákazy nefungují. Už jste někdy viděli spokojeného člověka, kterému něco zakázali? Už u dětí je vidět nespokojenost se zákazem. Nesmíš nebo nemůžeš je opravdu pro ně nepochopitelné, protože vědí, že přece můžou.

 

Jak se tedy docílí požadovaný obrat? 

Vytvořením nových návyků. Zákazem nic neprosadíte. Když si vytvoříte nový návyk, který vám přinese lepší energii, větší sebevědomí, nebo motivaci, tak svůj starý klidně opustíte. Všichni jsme tím už několikrát za život prošli. Poprvé, když jsme přestali pít mateřské mléko a nahradili jej…každý něčím jiným.

 

Ale někdy si také stává, že tvoření nových návyků prostě nejde, snažíme se, ale z místa se nedokážeme hnout, proč? 

V rámci našich programů se s tím také setkáváme. Co nám brání, jsou naše stará přesvědčení. Nejdřív musíme najít jejich původ, co nám dnes škodí, mělo někdy svůj význam, například v dětství. Jedna moje klientka trpěla únavou a nadváhou, ale nechtěla vědomě připustit, že příčina leží ve stravě. Pořád opakovala, že „jídlo není důležité“. V programu jsme zjistili, že přesvědčení, které tvorbu nových návyků blokovalo, vzniklo v dětství, kdy často s rodiči jezdila na výlety. Když měla hlad, rodiče ji říkávali:„ Jídlo není teď důležité.“ Teprve když zjistila, kde je problém, který jí bránil v posunu, byla schopna si vytvořit přesvědčení nové, které jí bude dál pomáhat ke změně.

 

Popište prosím reakce lidí, kteří prošli vaším programem… 

Na začátku si nikdo z účastníků nedovede představit, že nějaké nové dovednosti a návyky z oblasti zdravé výživy můžou zvýšit energii, sebevědomí, nebo inspirovat druhé. Když někdo zjistí, že lze dokázat v podstatě všechno hlavně poznáním a změnou vlastních postojů, dochází opravdu k průlomu v životě. Navíc přesvědčení spojená se zdravou výživou se dají měnit snadněji, protože jejich výsledky se na úrovni těla odrazí rychleji a lidé se je nebojí měnit. Po změně, kterou si prožijete s uvědoměním, máte najednou víc energie a větší motivaci a chuť do života. Rozhodujete se lépe a váš nový životní styl vás posouvá dopředu.

 

Vaše programy firmy vnímají jako moderní benefit pro zaměstnance, mohou být po jeho absolvování prospěšní i nějakým způsobem i samotné firmě? 

Pokud účastník našeho programu pochopí princip změn a osvojí si způsob, jak je zavádět do života, lze jej aplikovat na jakékoli situace, ať už v zaměstnání nebo v osobním životě. Může se jednat o zavedení nové produktové linie či procesu ve firmě, nebo změnu komunikace  s dětmi v pubertě.

 

Program pracuje s osobními výzvami. Jak vnímají účastníci skupinový efekt programů?
Práce ve skupině při překonávání vlastních možností a zbavování se starých návyků je podle mého názoru nejlepším prostředím. Skupina je zvláštní útvar. Roste a rozvíjí se jako květina. Vytváří oporu pro každého z účastníků a přináší nové pohledy na staré věci. Urychluje změnu, i když přímo nemusí souviset s cílem skupiny.

 

Nejde tedy jen o výživové poradenství? 

Výživové poradenství se dostává do stejných kolejí jako zdravotnictví. Lidé začínají řešit zdravou výživu až když jsou nemocní nebo mají nadváhu a nedokážou si sami poradit. Můj program je pro lidi, kteří si začínají uvědomovat, že zdravý životní styl jim může přinést víc energie, zdraví, motivace a štěstí ze života. Programy jsou pro ty, kteří pochopili, že objednáním výživových doplňků a jídelníčkem na týden se jim životní styl nezmění. Potřebují svůj život uchopit jako celek a potřebují někoho, kdo má zkušenosti a pomůže jim na cestě změny.

 

Co vlastně se účastníci programu učí? 

Kromě nejnovějších poznatků o zdravé výživě a zdravém životním stylu je seznamujeme s novými dovednostmi, aby věděli, kam napřít úsilí. Vysvětlujeme, jak připravovat různá jídla, nápoje, jaké existují zlepšováky pro regeneraci a další různé speciality. Nevím proč, ale když většina lidí vkročí do řeznictví, napadnou je všelijaké pokrmy, ale když vkročí do sekce zeleniny a ovoce v supermarketu, tak je maximálně šáhnou po okurce nebo rajčeti. Neříkám, že všichni jsou takoví, ale všímám si, co lidi nakupují a v těch přeplněných vozících je zelenina a ovoce maximálně na ozdobení jídel.

 

Takže vedete lidi i k přípravě jídel? 

Ano, po absolvování mikrokursu o surovinách ukazujeme, jak rychle udělat dobré zdravé jídlo. Zaměstnanci jsou odkázáni na restaurace a jídelny a my jim ukazujeme, jak to změnit, jak být na restauracích nezávislí.

 

Rychle se dá ze zdravých jídel připravit jenom salát, nebo i něco dalšího? 

Když už je řeč o salátu, mě napadá asi deset salátů, které bych vás teď v tomto horku dokázal rychle naučit. Ale pozor, náš program není kurs vaření, ale je hlavně o změně myšlení. Každý z účastníků resetuje svůj vnitřní počítač a stáhne si do něj úplně nové programy. Takže poté už dokáže sám vymyslet jídlo, které mu bude chutnat, dodá mu energii, nasytí ho a pomůže mu rychleji se zregenerovat.

 

To zní jako sen. Chcete říct, že pak absolventi už dělají automaticky jen a jen zdravé věci? 

Vědomé začlenění nových dovedností do života a práce na vytváření nových návyků jsou finále našich programů. Bez návyků by se totiž lidé vraceli ke svým starým programům a také k nám. Našim cílem je, aby se stali samostatní, aby nás už nepotřebovali, maximálně na inspiraci pro nějaké nové jídlo nebo dovednost.

 

Jak dlouho trvá celý program? 

Většinou tři měsíce. S účastníky se setkáváme každý týden. Mezitím od nás dostávají videa a články, které jim ukazují nové věci, které pak rozebíráme ve skupině. Víte, informace v nás dozrávají a na zrání potřebujeme čas. Podívat se na video s informacemi nebo na článek zabere několik minut a než se zase do skupiny vrátíte, můžete si dotvořit svůj názor.

 

Videa, e-booky, e-learning jsou trendy dnešní doby a i vy sám jste e-knihu o žití nového životního stylu napsal. Co vás k tomu vedlo? 

Jak jsem zmiňoval, uvědomil jsem si, že lidi v zaměstnání jsou ve velkém stresu a potřebují se s ním vypořádat, mít víc energie a získat novou motivaci. Chtěl jsem se s nimi podělit o svoje zkušenosti a dát jim pár tipů a rad, jak by sami mohli něco změnit. Věřím, že je bude inspirovat a pomůže jim. Proto jsem se rozhodl, že vašim čtenářům věnuji tuto e-knihu zdarma (ke stažení zde). 

 

 

Richard Husovský je kouč, který pomocí zdravé výživy pomáhá klientům měnit životní styl. Více než patnáct let působil v poradenských společnostech Arthur Andersen, Association Sorbonne Consult, Ernst&Young a LERIKA. Vystudoval Univerzitu Komenského v Bratislavě, obor biologie, je certifikovaným poradcem pro výživu, žije v Praze.

 

 

Úvodní foto: © B. and E. Dudzinscy - Fotolia.com

« předchozí článek další článek »








Komentáře