Hlavní navigace

Malé a střední firmy jsou v používání umělé inteligence jistější než velké společnosti

22. 7. 2024

Sdílet

Salesforce Autor: Salesforce
Nedávný průzkum společnosti Salesforce mezi 600 IT profesionály ukázal, že malé a střední podniky (SMB) mají větší důvěru v umělou inteligenci a její přínosy než jejich korporátní protějšky. Dokonce natolik, že se naprostá většina (95 %) IT profesionálů pracujících v malých a středních podnicích cítí naprosto jistě při využívání generativní AI a vidí v této technologii větší příležitost pro růst příjmů.

Proč je to důležité

Vzestup nových generativních technologií umělé inteligence demokratizuje inovace a umožňuje malým a středním podnikům konkurovat za rovnějších podmínek. Průzkum ukazuje, že díky využívání AI získávají malé a střední podniky hlubší obchodní zkušenosti, zvyšují příjmy a zlepšují zkušenosti zákazníků.

Z průzkumu společnosti Salesforce vyplynulo, že:

1. Malé a střední podniky si jsou jistější svými dovednostmi v oblasti umělé inteligence než jejich protějšky z řad korporátů

Malé firmy jsou jistější v používání AI

2. Malé a střední podniky podporují růst pomocí umělé inteligence, zatímco velké firmy se zaměřují na provozní efektivitu

Tři hlavní výhody umělé inteligence pro malé a střední podniky:

1. Zlepšení obchodních zkušeností

2. Zvýšení příjmů

3. Zlepšená zákaznická zkušenost

Tři hlavní přínosy umělé inteligence pro velké firmy:

1. Automatizace rutinních úkolů

2. Zvýšení efektivity

3. Zlepšená zákaznická zkušenost

Perspektiva podle společnosti Salesforce

„Umělá inteligence skutečně vyrovnává podmínky pro malé a střední podniky. Díky generativní AI, která přebírá velkou část jejich opakujících se a někdy i podřadných úkolů v plně propojené sadě produktů, mají týmy SMB najednou více času na strategičtější a hodnotnější práci, jako je navazování kontaktů s potenciálními zákazníky a partnery. Díky tomu mohou být stejně rychlí – nebo ještě rychlejší než větší společnosti – a zároveň výrazně zlepšit zákaznickou zkušenost,“ říká Kristopher Billmaier, GM Starter Suite.

Byl pro vás článek přínosný?